Botox

Botox

'Ik wil mooi zijn, ik wil natuurlijk mooi zijn'

Indicaties en werking

Botox kan mimiekrimpels (rimpels die ontstaan door herhaaldelijke spiersamentrekkingen) op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Het wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar. Omstreeks een week na de behandeling is het effect volledig zichtbaar. De werking van Botox blijft ongeveer 3 à 4 maanden aanhouden. Bij herhaalde behandeling met Botox blijft bij het meestal langer effectief: zo’n 5 à 6 maanden.

Een ander probleem, dat heel goed met Botox opgelost kan worden is overmatig transpireren. Door het middel onderhuids in de oksels, handen of voeten te spuiten wordt de zweetproductie zo'n zes maanden geremd.

De behandeling

De behandeling zelf neemt ongeveer 10 minuten in beslag. De Botox wordt met een zeer dun injectienaaldje in de spier gebracht. Eventuele roodheid of lichte zwelling die op de behandelplaats tijdelijk kan ontstaan, is na een half tot 1 uur verdwenen.

Na de behandeling

De eerste uren van de behandeling moeten de behandelde spieren worden aangespannen. U mag dus fronsen, lachen of uw voorhoofd optrekken, afhankelijk van het behandelde gebied. Liggen of bukken dient tot 3 uur na de behandeling te worden vermeden. Ook intensieve druk of massage in het behandelde gebied dient de eerste dagen te worden vermeden. Make-up of crème mag u een uur na de behandeling weer aanbrengen.

Misvattingen over Botox

Botox is een "gevaarlijk gif"

Botox is geen gif, maar een geneesmiddel. Zelfs een heel veilig geneesmiddel. Het heeft namelijk vrijwel geen bijwerkingen. De stof bindt zich uitsluitend aan bepaalde zenuwuiteinden en blokkeert daar de impulsoverdracht. Zodoende beïnvloedt het alleen spierwerking en transpiratie. Ingespoten Botox dat niet binnen 4 uur in een zenuwuiteinde is opgenomen, is door het lichaam afgebroken en onwerkzaam gemaakt. Voor de duidelijkheid: Botox verspreidt zich niet en komt bijvoorbeeld niet in de bloedbaan.

Botox is afgeleid van het gif dat bacteriën afscheiden in de zomer in stilstaand water. Echter, de dosering van het geneesmiddel Botox is zeer gering. Zo gering dat er minimaal 50x de normale dosis gebruikt moet worden, voordat iemand ziek kan worden door botulisme.

Botox geeft een uitdrukkingloos gezicht

Helaas zien we daar regelmatig voorbeelden van op TV of in de film. Vooral wanneer de voorhoofdspier volledig wordt uitgeschakeld valt dat op: iemand kan de wenkbrauwen niet meer optrekken. De truc is om zover boven de wenkbrauwen in te spuiten dat de deze niet gaan zakken en de beweging omhoog behouden blijft. Andere gebieden die veel met Botox behandeld worden, zoals de frons (tussen de wenkbrauwen) en de kraaienpootjes (naast de ogen), beïnvloeden de expressie niet of nauwelijks. Voor een natuurlijk effect met Botox geldt zoals bij zoveel zaken in het leven: gebruik met mate. Laat u dus tijdens uw intake gesprek voorzien van een eerlijk advies voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

 

Locatie

  • Angie's Beauty Factory
  • Neerhem 63, 6301 CE
  • Valkenburg a/d Geul (LB)
  • Telefoon : +31(0)436016962
  • E-mail : info@angiesbeautyfactory.nl
  • KvK : 14633434
  • BTW : NL001499726B89
  • IBAN : NL26INGB0006862399