Migraine

Waar heeft u last van

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. Twintig procent van de Nederlanders, dat is 1 op de 5, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. De oorzaak van de meeste vormen van hoofdpijn is onbekend, maar er zijn aanwijzingen dat er onder andere sprake is van een verhoogde spanning in bepaalde spieren.

Migraine start regelmatig met spierspanningshoofdpijn. De grote aangezichtsspieren kunnen stevig aanspannen en zo spanning geven bij hun aanhechting op de schedel. Deze punten kan een cliënt vaak heel duidelijk aangeven.Over het algemeen is een behandeling van de fronsspier met botox voldoende om een duidelijke verbetering van de hoofdpijnklachten te bewerkstelligen of zelfs een migraine aanval te voorkomen. Bij veel cliënten is echter ook de aanhechting van de nekspier aan de schedelbasis een herkenbaar gevoelig punt of zijn andere gebieden tijdens een migraine aanval duidelijk pijnlijk. In deze gevallen kunnen andere spieren in het injectie-schema worden meegenomen (het “follow the pain” principe).

migraine

Hoe wordt dit aangepakt

Van botox is aangetoond dat het een effectief middel is ter behandeling van hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat hebben bij het gebruik van botox. De ernst van de migraine, maar ook hoeveelheid aanvallen neemt af. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Door middel van een aantal prikjes in een bepaald gebied worden de desbetreffende spieren minder sterk gemaakt. De injecties worden door de meeste patiënten niet als pijnlijk ervaren. Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (2-6 maanden). Mogelijke bijwerkingen van behandeling met botox hangt samen met de prik zelf (mogelijk een kleine blauwe plek) en het effect van de behandeling.

Net als de meeste migrainebehandelingen kan het enkele weken duren voordat de behandeling resultaat geeft. Cliënten geven vaak aan dat de migraineklachten eerder terugkomen dan de rimpels in het gezicht die door dezelfde behandeling zijn verdwenen. Botoxinjecties moeten voor migraine elke 3 maanden herhaald worden.

 

Locatie

  • Angie's Beauty Factory
  • Neerhem 63, 6301 CE
  • Valkenburg a/d Geul (LB)
  • Telefoon : +31(0)436016962
  • E-mail : info@angiesbeautyfactory.nl
  • KvK : 14633434
  • BTW : NL001499726B89
  • IBAN : NL26INGB0006862399