Acne behandelingen

Acne-Fruitzuren

Acne behandeling.

Wat is acne?

Acné is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij een ontsteking ontstaat van de talgklierfollikel. Acné ontstaat vaak in de puberteit, maar ook op latere leeftijd kan acné ontstaan. Onder invloed van mannelijke hormonen(androgenen) wordt er meer talg aangemaakt en vergroten de talgklieren zich in het gelaat, op de rug en op de borst. Door toenemende huidverhoorning van de uitvoergang van de talgklier, raakt de talgklier verstopt waardoor onderhuids een comedo ontstaat (zwart puntje). De aanwezige propion bacterie zorgt ervoor dat de vetten uit het talg omgezet worden in vrije vetzuren. Wanneer de talgklier overvol raakt, scheurt deze open en komen de irriterende vetzuren in het omringende weefsel, en er ontstaat een ontsteking. Er kan een Pappel (rode verhevenheid) of een pustel (geel kopje) ontstaan.
In ernstiger gevallen kunnen er pijnlijke onderhuidse knobbels of cysten (met talg gevulde holte) ontstaan.

Behandeling van acne.

Acne is een huidaandoening, die niet van de een op de andere dag verdwenen is. Elke vorm van acne vereist langdurig aandacht. Geen enkele behandeling of vorm van acne kan hetzelfde behandeld worden. De huid moet met liefde en vakkennis worden behandeld. Belangrijk is ervoor te zorgen dat de acne rustig gaat worden, hierdoor kan pas genezing optreden. We kunnen nooit zeggen bij hoeveel behandelingen de acne genezen is, het duurt vaak een poos voordat de behandeling aanslaat, en hoe de huid gaat reageren.

Hoe kan acne professioneel behandeld worden?

Het doel van de behandeling is de huid reinigen en kalmeren. De behandeling is erop gericht diep in de huid te reinigen, hoornlaag te verdunnen en bacteriën te doden. Innerlijk spelen hormonen vaak een rol met het veroorzaken van acne, hier kunnen wij helaas niets aan doen. De arts kan je hiervoor medicatie geven. Gebruik je medicatie van een arts geef dit altijd aan, dit kan de behandeling beïnvloeden. Wij doen ons uiterste best om resultaten te boeken, echter werkt dit niet als je thuis niet de huid met goede producten gebruikt. Bij de eerste behandeling raden wij dan ook aan om ons starters set erbij te pakken. Bij regelmatige verzorging van zowel onze kant en jullie thuis kant is er pas na 6 tot 8 weken resultaat. Mocht je eerder resultaat hebben is dat fijn meegenomen.

De invloed van zonlicht op acne.

Als je last hebt van acne zal je ervaren dat zonlicht een positief effect op de acne heeft. Zonlicht doet puistjes uitdrogen, hierdoor zullen de klachten verminderen. Het effect is helaas maar van korte duur. UV-straling doet puistjes uitdrogen. De huid wordt aangezet tot het verhogen van de talgproductie op zichzelf te beschermen, ook cellen worden vast gehouden zodat er minder schadelijke stralen de huid kunnen binnenkomen. De huid verdikt zichzelf. Het is niet verstandig om uitgebreid te zonnen(banken), want op den duur wordt de acne erger.

Acne op latere leeftijd.

Hormoonschommelingen is de grootste boosdoener van acne, deze schommeling heb je in de puberteit maar ook op latere leeftijd kan dit plaatsvinden. Veranderd leefpatroon en stress kunnen hier de oorzaak van zijn. Langdurige stress, medicijnen en zwangerschap kunnen hierbij ook een rol spelen van het ontstaan op latere leeftijd. Ook als u vroeger nooit last heeft gehad van acne kan dit op latere leeftijd toch ontstaan.

Prijzen.

Behandelingen vanaf € 68,-

 

 

 

Locatie

  • Angie's Beauty Factory
  • Neerhem 63, 6301 CE
  • Valkenburg a/d Geul (LB)
  • Telefoon : +31(0)436016962
  • E-mail : info@angiesbeautyfactory.nl
  • KvK : 14633434
  • BTW : NL001499726B89
  • IBAN : NL26INGB0006862399