Cacao
Rauwe cacao poeder
Een biologisch gecertificeerde rauwe cacaopoeder die in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd is, waardoor het geen suiker en melk bevat. Bevat diverse vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren.
Product voordelen
- Volle cacao smaak en aroma
- Bevat vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren
- Bevat nagenoeg geen cafeïne
- Bevat magnesium
- Bevat PEA (fenylethylamine)
- Bevat ijzer, antioxidanten, chroom, anandamide, theobromine, mangaan, zink, koper, vitamine C, omega-6 vetzuren, trytofaan, serotonine, en nog veel meer
- De bonen zijn van zeer pure kwaliteit en bevatten in tegenstelling tot veel andere cacaoproducten absoluut geen mycotoxinen
- Biologisch gecertificeerd door "Organic Farmers & Growers", de meest toonaangevende biologische certificeringorganisatie van Groot Brittannië.
Toepassing
Je kunt de poeder door een smoothie, notenmelk of sap mengen, of er een toetje met een rijke chocoladesmaak van maken.
Oorsprong
Deze rauwe cacao poeder is gemaakt van 100% biologische gecertificeerde Criollo bonen die op lage temperatuur zijn gereinigd en gedroogd. De Criollo is een type cacaoboon die uitblinkt door haar superieure kwaliteit en heeft een aandeel van slechts 1% in de totale wereldwijde cacaoproductie.
Hoeveelheid en dosering
Gebruik dagelijks 1 tot 6 theelepels rauwe cacao
Weetjes
Rauwe cacao is een van de beste uit de natuur omdat het diverse mineralen bevat en een unieke samenstelling van voedingsstoffen heeft
De Kuna-Indianen die op de Panamese San Blas-eilanden wonen hebben altijd een extreem lage bloeddruk gehad, die niet met de leeftijd toenam. Toen de leefstijl van deze mensen werd bestudeerd viel één ding op: de Kuna dronken allen een grote hoeveelheid drank van ongebrande cacao.
Zowel in de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurvedische geneeskunde wordt cacao veel gebruikt