Permanente Make-up

Bent jij er ook klaar mee om iedere dag weer een eyeliner of wenkbrauwen te moeten tekenen?

Wil je ook genieten van zwemmen, sporten enz. zonder vervagen of uitlopen?
Dan is natuurlijke permanent make-up (PMU) voor jou dé oplossing.

Gebruik

Angies Beauty Factory heeft een vergunning via de website veiligtatoeerenenpiercen.nl. Voor de behandeling van Permanent make-up is het belangrijk dat het bedrijf volgens hygiëne en richtlijnen werkt en GGD geregistreerd is.

Kijk op veiligtatoeerenenpiercen.nl welke salon in jouw buurt aan deze eisen voldoet.

Permanente make-up wordt gebruikt permanent om de wenkbrauwen of een eyeliner aan te brengen. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht. Mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, boven en onder en wenkbrauwen.

De behandeling van wenkbrauwen en eyeliner.

header-eyes-gr

De permanente make-up (PMU) behandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen bij de wenkbrauwen en de eyeliners. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het 'ontwerp' dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie bij de wenkbrauwen en de eyeliner iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur, en worden de puntjes op de 'i' gezet voor de wenkbrauwen en de eyeliners.

Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Bij wat oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening worden gehouden.

nanoblading

Prijzen

Eyeliner onder € 169,- 
Eyeliner boven € 180,-
Eyeliner onder en boven € 240,-
   
Powder Brow € 325,-
Wenkbrauwen Nanoblading € 325,-
Nano Techniek € 325,-
Bovenstaande behandelingen zijn inclusief 1 nabehandeling.
Hiervoor wordt aansluitend aan de eerste behandeling een vervolg afspraak gemaakt.

Prijzen bijwerken, aangebrachte PMU door Angies Beauty Factory.

Het bijwerken van PMU wenkbrauwen en/of eyeliners aangebracht door Angies Beauty Factory bedragen.

Binnen 1 jaar    € 140,- 
Binnen 2 jaar  € 175,-
Binnen 3 jaar volledig

Deze prijzen zijn alleen van toepassing op Angies Beauty Factory aangebrachte PMU.
Pigmentatie die langer dan 3 jaar zit, of geheel vervaagd is wordt de nieuw prijs gehandhaafd.

 Voor wie is permanent make up geschikt? 
 ( Zie ook onze behandeling om oude PMU te verwijderen )

Permanente make up is ideaal voor iedereen die:
- Geen wenkbrauwen of geen mooie volle wenkbrauwen meer heeft.
- Veel sport.
- Moeite heeft met het aanbrengen van make-up.
- Allergisch is voor make-up.
- Gemakzucht en er dagelijks verzorgd uit willen zien.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar iedereen ervaart pijn anders.
Het voelt een beetje apart, kietelend aan. Wanneer je gestrest bent, menstruatie hebt of heel vermoeid bent kan het gevoeliger zijn.

Bij de behandeling van de eyeliner kunnen u ogen een zwelling vertonen, dit zwakt gedurende 1 á 2 dagen af. Na de behandeling kunt u zelfstandig naar huis rijden en ook weer werken.

Als ik allergisch ben voor oog make up of gevoelige ogen heb kan ik wel PMU laten zetten?

Jazeker kan dit, Permanent make up is juist ideaal voor mensen die gevoelig reageren op producten. Bij het gebruik van gewone make up bestaat de kans dat deeltjes hiervan in u oog terecht komt. Dit zorgt voor irritatie. Bij permanent make up behoort dit probleem tot de verleden tijd.

Tijdens en na de behandeling.

- Je mag bij het aanbrengen van PMU eyeliner geen contactlenzen dragen, ook wordt geadviseerd ongeveer 5 dagen deze niet te dragen.
- Je mag 5-7 dagen na de behandeling geen make up aanbrengen rondom het te behandelen gebied. In bijv. gebruikte mascara zitten bacteriën die een ontsteking kunnen veroorzaken.
- Bij het zetten van de wenkbrauwen blijven de eigen haartjes ten alle tijden zitten.

Na 3 tot 6 dagen zal de aangebrachte kleur lichter worden. Wanneer dit gebeurd zullen een aantal dagen verschil in donkere en lichtere stukjes aanwezig zijn. Dit is de korstvorming. Gebruik tijdens deze dagen de vaseline nog, en blijf verder van de korstjes af. Na ongeveer 6 dagen zie je het resultaat. Als er stukjes zijn losgelaten of ontbreken, geen paniek dit wordt bij de 2e behandeling bijgewerkt. Het kan zijn dat het lichaam pigment heeft afgestoten.

Verschil met tatoeëren

Permanente make-up (PMU) lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit is echt blijvend. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.

Hygiëne en veiligheid

In Nederland is in 2006 nieuwe wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Dit blijken uit een certificaat dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn. Dit certificaat bewijst dan dat de salon aan de eisen voldoet.

De veiligheid van pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. De Landelijke Vereniging voor Hygiëne en Veiligheid (LVHV) en de Gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) houden zich met de controle op het veilig aanbrengen van permanente make-up bezig.

 

Locatie

  • Angie's Beauty Factory
  • Neerhem 63, 6301 CE
  • Valkenburg a/d Geul (LB)
  • Telefoon : +31(0)436016962
  • E-mail : info@angiesbeautyfactory.nl
  • KvK : 14633434
  • BTW : NL001499726B89
  • IBAN : NL26INGB0006862399